Skip to content
Politică

Nepotism la nivel înalt? Controversă la Curtea de Conturi după angajarea nepotului lui Tudorel Toader și soției lui Țuțuianu

Angajări controversate la Curtea de Conturi. În toamna acestui an a fost organizat un concurs de angajare, despre care mai multe persoane care lucrează în instituție au atras atenția că ar putea fi fraudat, informează Libertatea.

În acel moment, reprezentanții Curții de Conturi au declarat pentru sursa citată că pentru a evita ”scurgerea” subiectelor, acestea au fost păzite de angajați desemnați chiar de șeful instituției, Mihai Busuioc.

Acum însă, după concursul controversat, la Curtea de Conturi au apărut mulți angajați care au legături strânse cu politicieni importanți ai momentului.

Astfel, potrivit Libertatea, în Vrancea, a fost angajat nimeni altul decât Nelu Năstase Surăianu, nepotul ministrului justiției, Tudorel Toader.

În județul Dâmbovița a obținut un post Carmen Elena Țuțuianu, soția fostului ministru al apărării Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD.

O astfel de situație există și la Cluj, acolo unde, un post a fost ocupat de Andreea Maria Berințan, consilieră în aparatul de lucru al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, condus de social-democratul Radu Moldovan, și căsătorită cu consilierul personal al europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pașcu.

Un post i-a revenit și Mariei Crișan, fost prim-vicepreședinte al Organizației de Femei PSD Cluj.

În Caraș-Severin, a obținut un post de auditor Gina Pavel, fostă șefă a Finanțelor din cadrul Consiliului Județean, declarată incompatibilă în aprilie 2018, de ANI.

În același județ a obținut un post și Constantin Osiac, fost șef al Serviciului control din cadrul ANAF Dolj și un fost partener de afaceri al interlopului Genică Boerică, condamnat de mai multe ori la închisoare.

„Păcat de oameni care muncesc și învață mii și mii de pagini. Jaf! Au negociat ca la piață”, a declarat, în acest context, un angajat al Curții de Conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *