Skip to content
Politică

NEPUTINȚA lui Orban: NU a reușit să-l demită pe Florin Alexe de la șefia PNL S3! Culise din BPN EXCLUSIV SURSE

radiocluj.ro
" "

Cu toate că Ludovic Orban și apropiații săi și-au umflat mușchii, joi, în ședința BPN, anunțând sancțiuni drastice împotriva liderilor care nu fac performanță, șeful PNL a eșuat de o manieră caraghioasă, în cadrul aceluiași for, când a încercat să-l demită pe Florin Alexe de la butoanele organizației PNL Sector 3.

Potrivit surselor PSnews.ro, deși votul final pentru demiterea lui Alexe se afla pe ordinea de zi a BPN, Ludovic Orban a modificat rapid desfășurătorul ședinței în momentul în care a realizat că nu deține cvorumul necesar unui astfel de vot.

" "

Decizie blocată de 8 luni!

Facem precizarea că demiterea lui Florin Alexe a fost hotărâtă în cadrul Biroului Executiv, încă din luna martie, însă, din punct de vedere statutar, decizia nu devine definitivă până la exprimarea unui vot final în cadrul BPN. Orban îi impută lui Alexe numeroase trocuri cu PSD – de notat că, la Sectorul 3, nu mai puțin de trei din patru consilieri PNL votează cot la cot cu social-democrații lui Robert Negoiță, ca pe vremea USL. Sursele citate susțin că tentativa eșuată de joi nu a fost nici pe departe prima, Orban fiind convins că taberele din partid îl boicotează în mod premeditat.

Neputință

Recentul episod – caraghios de-a dreptul, având în vedere că Florin Alexe face parte din eșaloanele secunde ale partidului, fiind o ”umbră” în comparație cu marii rivali ai președintelui liberal: Blaga, Flutur, Falcă, Bolojan ș.a.m.d. – accentuează problemele lui Ludovic Orban pe line de partid, unde șeful PNL reușește din ce în ce mai puține lucruri în cadrul forurilor de conducere. Deosebit de interesant este că planurile nutrite de Orban au fost blocate în august, în cadrul celebrei întrevederi de la Cotroceni (la care a participat, printre alții, și Vasile Blaga) când șeful PNL a acceptat prea ușor indicația de a lăsa baltă modificarea Statutului, în sensul de a-i debarca prin proceduri mai facile pe liderii de organizații. Pe de altă parte, taberele anti-Orban sunt ferm convinse că acesta va fi schimbat după alegerile europarlamentare, dacă PNL nu va atinge un procent de 25%.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *