Skip to content
Siguranța cetățeanului

Nereguli grave descoperite de inspectorii ANSVSA în staţiunile din Braşov şi Prahova

Facebook

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că, având în vedere că zonele de agrement din judeţele Braşov şi Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turişti, ceea ce implică şi un consum crescut de produse alimentare, s-a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfăşoară fără incidente alimentare.

Au fost verificate 128 de societăţi comerciale: restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, pieţe agroalimentare, şi au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 143.200 lei.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, directorul General al Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acţiune tematică, desfăşurată de inspectorii din cele două judeţe, în intervalul 28 – 30 decembrie.

Controalele au vizat respectarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală şi nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăţi comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, pieţe agroalimentare, etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate şi încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 143.200 lei şi au fost reţinute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume şi fructe.

ANSVSA anunţă că va continua supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *