Skip to content
Politică

Nereguli grave la Agenţia Naţională de Transplant. Ce a descoperit ministrul

teotrandafir.com

Nereguli grave au fost depistat la Agenţia Naţională de Transplant.

Citiți și  Scandal în Sănătate: Refuz ordinul ministrului, care-mi spune să omor români!

În urma unor verificări ale Corpului de Control al ministerului Sănătății, s-au descoperit nereguli la patru spitale care au fost acreditate pentru transplant.

Este vorba despre spitalele județene din Brăila, Alba Iulia, Ploiești și Reșița, care nu îndeplinesc condițiile minime pentru efectuarea de transplanturi.

”Niciun centru nu dispunea de măsurile necesare. Brăila, Alba Iulia, Ploiești și Reșița sunt spitalele cu nereguli.Am găsit nereguli în derularea unui program european”, a  declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Acesta a anunțat și că au fost decoperite și fapte de natură penală și, ca atare, va sesiza organele în drept.

Nereguli au fost descoperite și în privința modului în care se cheltuies banii publici. De exemplu, un contract a fost semnat de un șofer, care avea și jumătate de normă la departamentul de achiziții, dar care a declarat că nu a înțeles ce a semnat, a mai declarat ministrul Sănătății.

 

Potrivit lui Vlad Voiculescu, ANT a acreditat Spitalul Sfânta Maria pentru transplant pulmonar fără să existe în unitatea sanitară un compartiment de pneumologie, care să îngrijească pacienţii după transplant.

Săptămâna trecută, Vlad Voiculescu spunea că există suspiciuni serioase că Spitalul Clinic Sfânta Maria din București a fost acreditat pentru transplant de plămân sub presiune politică, informează Realitatea.net

Potrivit acestuia, o minută a Agenţiei din iunie 2015 arată că la ANT au fost primite din partea pacienţilor care au nevoie de transplant pulmonar foarte multe sesizări şi reclamaţii în care membrii agenţiei sunt acuzaţi că sunt răuvoitori şi obstrucţionează realizarea transplantului pulmonar.

„O minută a Agenţiei din data de 26 iunie 2015 în care se vorbeşte despre situaţia transplantului pulmonar din România începe aşa: profesorul doctor Radu Deac informează membrii Consiliului Ştiinţific că la nivelul ANT au fost primite din partea pacienţilor ce au nevoie de transplant pulmonar foarte multe sesizări şi reclamaţii că suntem răuvoitori şi obstrucţionăm realizarea transplantului pulmonar. Domnul profesor admite faptul că este o situaţie care trebuie rezolvată cât mai urgent şi care are nevoie de foarte multă susţinere. Doctorul Zota este de părere că aceste tip de transplant este foarte dificil de realizat în România acum şi că trebuie constituită de urgenţă o comisie interdisciplinară în care să se realizeze situaţia reală, fonduri financiare, personal calificat, logistică, deoarece populaţia este indusă în eroare de anumite spoturi TV şi interviuri care apar în presă”, a spus Voiculescu, citând minuta de la Agenţia Naţională de Transplant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *