Skip to content
Economie Politică

Nereguli grave la Casa de Comerț Unirea! Ministrul Oros a trimis Corpul de Control să facă verificări!

Inquam Photos / Ilona Andrei

Încep verificările la Ministerul Agriculturii! Adrian Oros, noul șef de la Agricultură, anunță că a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie.

Într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis către agrointel.ro se anunță că Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A.

Această situație de fapt nu va influența sub nicio forma determinarea noii conduceri a Ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziția fermierilor pe lanțul de aprovizionare cu produse agroalimentare românești și sănătoase, se arată în comunicarea MADR.

Petre Daea: Nu cred că poate decide asta împotriva voinței fermierilor

Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, a reacționat spunând că este un proiect al României și nu se poate decide împotriva voinței fermierilor.

Nu înțeleg argumentele domnului ministru în a nu susține un proiect al țării, cerut de fermieri și necesar lanțului agricol. Este un proiect care completează politica agricolă a României. Ar fi o mare greșeală dacă ar desființa Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Nu cred că poate decide asta împotriva voinței fermierilor, împotriva voinței pe care o are țara. Este un proiect extrem de important care s-a născut din necesitatea de a fi creat. Ar însemna să pună stop unor căi de promovare a produselor românești și totodată ar pune stop ajungerii pe piață a produselor agricole pe care le fac românii noștri. Cred că există suficiente argumente pentru a menține „Casa de Comerț Agroalimentar Unirea” care s-a creeat foarte greu. A fost o serie întreagă de opreliști. Desființarea va lansa o serie de întrebări care așteaptă și răspunsuri”, a precizat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a avut alocat la înființare un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul statului român. Până în prezent au fost deschise două magazine cu produse românești, în Sibiu şi în Bucureşti, cu scopul de a promova produsele locale și tradiționale. O altă acțiune a companiei de stat a fost organizarea unei manifestări politice la Romexpo, în care au fost chemați fermieri din toate județele pentru a asculta mesajul politic al Vioricăi Dăncilă, candidat la funția de Președinte al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *