Skip to content
Politică

Nereguli GRAVE la CNADNR: Ce a descoperit Corpul de control

enational.ro

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a efectuat o serie de verificări la CNADNR, în perioada iulie-august 2016, la sesizarea Autorității Rutiere Române.

Astfel, inspectorii au constat că 20 de drumuri și tronsoane de autostradă, aflate în construcție, nu au audit de siguranță rutieră și avizele pe care le au nu sunt bune.
Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a constat că, în lipsa normelor de aplicare ale Legii nr. 256/2008, CNADNR nu a întocmit un contract cu ARR şi a introdus obligativitatea realizării auditului de siguranţă rutieră în caietul de sarcini pentru licitarea proiectelor, potrivit romaniatv.net.

Prin urmare, pentru toate lucrările efectuate în perioada 2013 – 2015 au fost întocmite rapoarte de audit de siguranţă rutieră, realizate de către auditori aflaţi pe lista agreată de ARR. Aceştia aveau certificarea necesară, însă nu aveau un contract cu Autoritatea Rutieră Română pentru lucrările respective. ARR estimează că a pierdut în acest mod încasări de 16 milioane de euro.

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a transmis la DNA rezultatele verificărilor făcute la CNADNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *