Skip to content
București Știri locale

Nereguli grave la Primăria Sectorului 5. Rapoarte ale Curții de Conturi, publicate în premieră

psnews.ro
" "

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5, scoate la lumina zilei rapoartele Curții de Conturi din 2018, 2019 și parțial din 2020 – el susține că în aceste rapoarte se regăsesc ”ilegalități de ordinul milioanelor de lei”.  În acest sens, edilul Sectorului 5 a făcut publice rapoartele ultimelor controale ale Curții de Conturi pe pagina web a administrației publice locale.

„Controalele privesc activitatea Primăriei Sectorului 5 din anii 2018, 2019 și parțial din 2020.Este pentru prima dată când astfel de documente sunt făcute publice pe site-ul Primăriei Sectorului 5.

" "
" "

În rapoartele Curții de Conturi se regăsesc deplasări făcute ilegal pe sume foarte mari, atât ale celor aflați în trecut la conducere, dar și ale unor angajați, plăți nejustificate pentru servicii de salubrizare neefectuate, plăți neînregistrate, neînregistrarea unor obligații certe față de terți, cheltuieli cu utilitățile de aproape 2 milioane de lei, înregistrate în 2018 chiar dacă acestea erau din 2017, sume de ordinul milioanelor de lei de recuperat de la vechea conducere și foști angajați ai primăriei sau finanțări ale unor ONG-uri care nu sunt de utilitate publică.

Un exemplu de deplasare făcută ilegal este cea de la Cannes (Franța), în perioada 10-13 martie 2020, pentru care a fost plătită suma de 753.911 lei (peste 150.000 de euro), în condițiile în care evenimentul legat de un târg expozițional la care ar fi trebuit să participe reprezentanți ai Primăriei Sectorului 5 fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.”, anunță într-un comunicat Primăria Sectorului 5.

Rapoartele Curții de Conturi le puteți găsi aici: http://www.sector5.ro/transparenta-decizionala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *