Skip to content
Politică

Nereguli la o școală dintr-un oraș din Suceava. Fiul unui primar, bănuit pentru dare mită

Nereguli la o școală dintr-un oraș din Suceava.

DNA verifică lucrarile de la Evaluarea Nationala intr-un oras din Suceava. Lucrarea de la romana, notata cu 10, a baiatului primarului este diferita ca scris fata de cea de la matematica, potrivit Știrileprotv.ro

Atat profesorii care au supravegheat examenul, cat si cei care au pus nota, sunt anchetati de procurorii anti-coruptie. In plus, camerele din scoala unde s-a tinut examenul au functionat, dar imaginile nu s-au inregistrat din cauza unei defectiuni.

Testarea a fost sustinuta la scoala gimnaziala din orasul Salcea din Suceava. La final, lucrarile au fost trimise, sub escorta politiei la Inspectoratul scolar din Suceava. De acolo, au ajuns la centrul de corectare din Botosani. Dupa ce fiul primarului din Salcea a luat 10 la Romana, cineva a facut o sesizare la Comisia Judeteana de Evaluare Nationala de la Suceava. Tezele au fost verificate din nou, cu atentie.
Mihaela Hunca, inspector general ISJ Botosani:”Lucrarile aceluiasi elev aveau scrisuri diferite. Pe teza de la Limba Romana si cea de la Matematica, scrisurile erau diferite.”
Gabriel Hartie, sef comisie de evaluare: „Avea 10 la Limba Romana si 8,5 la matematica. La modul cum s-au corectat lucrarile, erau de notele care sunt. Suspiciunea intervine pentru ca un copil nu poate avea doua scrisuri.”
Anchetatorii DNA vor sa vada cum a fost posibila aceasta situatie. Nu se pot baza pe imaginile din timpul examenului, pentru ca acestea nu exista.
Catalin Hutu, director scoala generala Salcea: „Nu am reusit sa descarcam inregistrarile. S-ar parea ca din cauza unei defectiuni tehnice, HDD-ul nu a inregistrat.De aici din scoala, lucrurile au plecat in regula, cu escorat politiei pana la ISJ.”
Directorul scolii in care s-a dat testarea spune ca este certat cu primarul, nici vorba sa-l ajute. Nici cei de la Inspectoratele scolare din Suceava si Botosani nu isi explica situatia.

Gheorghe Lazar, inspector general ISJ Suceava: „Noi credem ca in clasa aceea nu s-a intamplat nimic deosebit. Parintii din Salcea nu sunt multumiti ca un elev a luat nota 10 cu toate ca elevul avea o situatie la invatatura nu atat de stralucita. Adica medii de 5 si 6.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *