Skip to content
Politică

Neregulile de la TAROM au ajuns până la ministru

www.tripsta.ro

Neregulile de la TAROM au ajuns până la urechile ministrului Transporturilor, Sorin Bușe. Acum, demnitarul cere supracontrol.

Guvernantul a efectuat, luni, o vizită de lucru la TAROM, în contextul incidentelor aviatice de săptămâna trecută, şi le-a cerut angajaţilor ca avioanele să fie verificate şi de alte persoane faţă de cei care le monitorizează în mod curent, scrie Mediafax.

„Vă cer să faceţi verificări prin sondaj, însă verificările să fie efectuate şi de alţi oameni faţă de cei care fac check-ul zilnic”, a transmis ministrul Sorin Buşe, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Pentru evitarea întârzierilor sau anulărilor curselor, „au fost deja implementate măsuri suplimentare celor deja existente”. Măsurile suplimentare „prevăd activităţi de control şi includ verificări în plus ale aeronavelor, la intervale mai mici de timp, precum şi efectuarea unor noi audituri de siguranţă la lucrările de întreţinere”. De asemenea, „în perioada imediat următoare va fi înfiinţat departamentul Maintenance Control Centre, care monitorizează şi oferă asistenţă 24/7 pentru toate defectele apărute în operarea zilnică, dar şi biroul AOG (Aircraft on Ground), cu program 24/7 pentru asistenţa comenzilor de piese în timp real, cu scopul de a reduce timpii de imobilizare a aeronavelor”, a mai comunicat Ministerul Transporturilor.

Potrivit unei note transmise vineri la solicitarea agenției sus-amintite, „ca urmare a introducerii unei aeronave în control, programul zborurilor TAROM a fost afectat”.

Vineri, o echipă de investigatori din CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile) a început acţiunile de determinare a cauzelor producerii evenimentului aviatic în care TAROM a întrerupt decolarea în cursa Bucureşti-Iaşi. Investigatorii au demarat „activităţile de investigaţie privind siguranţa, cu scopul de a determina cauzele producerii acestui eveniment aviatic”.

CITIȚI ȘI:Mitul managementului privat, îngropat în datoriile Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *