Skip to content
Politică

Neregulile justiției din România au ajuns până la vârful UE

rasunetul.ro

Neregulile justiției din România au ajuns până la vârful Uniunii Europene. Un înalt oficial din UE trage semnale de alarmă în acest domeniu.

Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European (PE), a exprimat „preocupare” în legătură cu presupusele „ingerinţe ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici” în activităţile justiţiei din România, relatează Mediafax, citând BusinessReview.eu.

„Un sistem judiciar puternic şi independent, corect faţă de toţi cetăţenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei”, a declarat Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European.

El a atras atenția că lupta anticorupție nu trebuie să fie influențată politic.

„Activităţile de combatere a corupţiei nu trebuie să fie influenţate din punct de vedere politic, iar direcţia nu trebuie stabilită în funcţie de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice şi exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate”, a adăugat Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic şi afiliat grupului PE Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (social-democrat, centru-stânga).

Un raport elaborat de Institutul britanic Henry Jackson Society a semnalat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare că serviciile de informaţii ar fi implicate în coordonarea unor activităţi anticorupţie în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *