Skip to content
Politică

NERVI și SCANDAL la vârful PSD-ALDE! Dialog ACID între Dragnea și Tăriceanu! EXCLUSIV SURSE

Pagina de Politica

Tensiunile se adâncesc pe zi ce trece la vârful coaliției PSD-ALDE, unde Liviu Dragnea încearcă din răsputeri să impună remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader, fiindcă acesta refuză să avizeze controversata OUG privind amnistia și grațierea. La rându-i, ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu nu este dispus să renunțe la Toader, pe care el l-a adus și l-a susținut în Guvern.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea și Tăriceanu au derulat o nouă rundă de negocieri, miercuri, discuțiile soldându-se cu reproșuri usturătoare și scântei.

Argumentele șefului ALDE

Sursele citate ne-au precizat că Tăriceanu i-a explicat lui Dragnea că o remaniere a lui Tudorel Toader ar reprezenta o eroare majoră, întrucât percepția generală ar fi că PSD și ALDE îl pedepsesc pe omul care a forțat demiterea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, care îl evaluează pe Augustin Lazăr după aceeași ”metodă”, și care, de-a lungul ultimului an și jumătate, s-a erijat fără probleme într-un veritabil vârf de lance al permanentei ofensive anti-Justiției. ”Din erou al luptei cu statul paralel, voi îl faceți ministru incompetent! Nu-i normal!”, le-a reproșat Tăriceanu social-democraților, potrivit unor surse din conducerea ALDE.

Nervii lui Dragnea

În replică, Liviu Dragnea a insistat că OUG privind amnistia și grațierea este esențială pentru ”reforma în Justiție” și necesită un aviz favorabil din partea Ministerului Justiției, fiindcă, deși există alternative legale, este de-a dreptul imposibil să justifici (în țară și la Bruxelles) de ce un astfel de act deosebit de important nu este nici asumat de Ministerul Justiției și nici nu beneficiază de un aviz din partea acestuia. ”Cum să dai OUG pe amnistie și grațiere, iar ministrul Justiției să nu vrea să știe de ea, să refuze să o avizeze?”, a tot întrebat Dragnea, dar Tăriceanu a refuzat să-l edifice. Precizăm că Dragnea este foc și pară și pe ministrul ALDE al Externelor, Teodor Meleșcanu, fiindcă nu s-a implicat tranșant în războiul său personal cu fostul șef al SRI, ambasadorul George Maior, și fiindcă nu a făcut lobby pe plan extern pentru ofensiva anti-Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *