Skip to content
Economie Societate

Nestle nu a anunțat pe nimeni că își închide fabrica din Timișoara. Ministerul Muncii intervine

profit.ro

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș s-a autosesizat după informațiile privind închiderea de către Nestle a fabricii din Timișoara și a declanșat deja un control la companie, în condițiile în care aceasta nu a notificat autoritățile legat de închiderea unității.

Nici Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș și nici Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă nu au primit nicio notificare de la compania respectivă. Inspectorii de Muncă s-au autosesizat după apariția unor informații în presă privind o eventuală concediere colectivă și fac verificări la respectivul angajator. Vestea bună este aceea că, până la acest moment, trei mari angajatori din județul Timiș au anunțat AJOFM că sunt dispuși să preia angajații, în cazul în care aceștia vor fi concediați”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, citat de Profit.ro.

Mai mult, în octombrie și noiembrie au fost trimise cereri privind nevoia de personal în fabrică”, arată surse din ministerul Muncii, confirmând informațiile conform cărora, la finele anului trecut, fabrica lansa oferte de angajare.

Potrivit surselor, în urma informației privind închiderea fabricii Nestle, reprezentanți ai unor companii precum Fornetti și Elba au transmis deja, preventiv, propuneri de a prelua dintre angajații disponibilizați, având nevoie de personal.

Fabrica Nestle va fi închisă până la finalul lunii mai a acestui an.

Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a inițiat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate, aflate în fabrică.

În decembrie anul trecut, Nestle a anunțat că va concedia aproape 400 de persoane în Germania, după ce în luna iunie anunțase că va închide fabrica din Ludwigsburg, în apropierea orașului Stuttgart, unde are circa 100 de angajați.

Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, a declarat anterior Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara – centrul de servicii financiare al Nestle –  nu sunt afectate de această decizie și își vor continua activitatea într-o nouă locație în centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *