Netanyahu anunţă în Knesset o anchetă privind eşecul spionajului israelian

Benjamin Netanyahu
Sursa foto: X

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni în Knesset că naţiunea israeliană este unită în obiectivul său de a obţine victoria împotriva Hamas, recunoscând în acelaşi timp că au fost eşecuri în domeniul informaţiilor şi al securităţii care au permis mişcării palestiniene să organizeze un atac atât de devastator la 7 octombrie. El a anunţat o anchetă în acest sens, relatează The Guardian.

Peste 1 300 de israelieni au fost ucişi în atacul surpriză, iar Hamas a luat cel puţin 199 de ostatici în Gaza, pe care îi deţine în continuare.

 

„Există multe întrebări legate de dezastrul care s-a abătut asupra noastră acum 10 zile. Vom investiga fiecare aspect în detaliu”, a anunţat Netanyahu.

 

El a dat însă asigurări că „naţiunea este unită spre un singur obiectiv, victoria. Vom triumfa pentru că este vorba despre însăşi existenţa noastră în această regiune, care este plină de forţe întunecate. Hamas face parte din axa răului formată din Iran şi Hezbollah. Acestea urmăresc să arunce Orientul Mijlociu într-un abis de haos”, a spus premierul Netanyahu în parlament, în condiţiile în care armata se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Gaza.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL