Skip to content
Politică

Netanyahu îl felicită pe Trump pentru ultima mutare dură împotriva Iranului

gawker.com

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a reacționat după anunțul lui Donald Trump privind retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

Premierul israelian a salutat decizia lui Trump și l-a felicitat pentru „leadership-ul curajos”, conform Realitatea.net.

Netanyahu a declarat că acordul reprezenta un dezastru pentru pacea globală, afirmând că Trump a făcut o mișcare istorică pentru care Israelul îi mulțumește.

„Acordul nuclear iranian era o reţetă pentru dezastru, un dezastru pentru regiunea noastră, un dezastru pentru pacea globală. Israelul este de părere că preşedintele Trump a făcut o mişcare istorică şi îi mulţumeşte pentru leadership-ul curajos„, a precizat premierul israelian.

Amintim faptul că președintele SUA, Donald Trump, a denunțat luni Acordul nuclear cu Iranul și a reintrodus sancțiunile împotriva regimului de la Teheran.

CITIȚI ȘI ULTIMĂ ORĂ STATELE UNITE SE RETRAG DIN ACORDUL NUCLEAR CU IRANUL

Trump a afirmat că a lansat de mult timp avertismente în ceea ce privește aAcordul nuclear cu Iranul, pe care l-a caracterizat ca fiind „defectuos”. De asemenea, liderul de la Casa Albă a acuzat Iranul că încearcă să fabrice arme atomice, dând asigurări că SUA nu vor permite acest lucru, mai adaugă sursa citată.

„După consultări cu aliaţii, îmi este clar că acest Acord nu poate împiedica activităţile atomice iraniene. Anunţ astăzi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian”, a declarat Trump luni seară.

De asemenea, Trump a anunțat semnarea unui decret prezidențial prin care va reactiva sancțiunile asupra Iranului, specificând că va fi vorba despre cel mai înalt nivel de sancțiuni economice.

„Imediat, voi semna un decret prezidenţial prin care voi începe reactivarea sancţiunilor contra Iranului. Pentru regimul iranian, vom reinstitui cel mai înalt nivel de sancţiuni economice. Orice naţiune care oferă ajutor Iranului în încercarea de a se dota cu arme nucleare va fi, de asemenea, sancţionată puternic de Statele Unite. America nu va fi ţinută ostatică prin arme nucleare. Nu vom permite ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea, nu vom permite unui regim care scandează «Moarte Americii!» să obţină acces la cele mai letale arme de pe Terra”, a mai declarat Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *