Netanyahu a recunoscut că armata israeliană a ucis în Gaza 7 angajați ai Organizației World Central Kitchen

Benjamin Netanyahu
Sursa foto: X

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că un atac israelian „neintenționat” a ucis „oameni nevinovați” în Gaza. Șapte persoane care lucrau pentru organizația caritabilă de ajutor alimentar World Central Kitchen au fost ucise de o rachetă în urma unui atac aerian, relatează BBC.

Vorbind în ebraică într-un mesaj video, Netanyahu a spus: „Din păcate, în ultimele 24 de ore a existat un caz tragic în care forțele noastre au lovit neintentionat oameni nevinovați în Fâșia Gaza”.

„Se întâmplă în război, verificăm până la capăt, suntem în contact cu guvernele și vom face totul pentru ca acest lucru să nu se mai repete”, a spus premierul israelian.

Organizaţia neguvernamentală World Central Kitchen (WCK) a anunţat marţi că, după ce şapte dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană în Gaza, a decis suspendarea activităţilor sale în regiune.

Organizaţia a afirmat că, în momentul loviturii, echipa sa se deplasa într-un convoi compus din „două maşini blindate cu logoul WCK şi un vehicul uşor„.

„În pofida coordonării mişcărilor cu IDF, convoiul a fost lovit în timp ce părăsea depozitul din Deir al-Balah, unde echipa descărcase peste 100 tone de ajutor alimentar umanitar adus în Gaza pe cale maritimă”, a precizat organizaţia în comunicat.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a condamnat marţi dimineaţa lovitura aeriană a forţelor armate israeliene în Gaza, în care şi-au pierdut viaţa şapte lucrători umanitari de la World Central Kitchen, inclusiv patru străini, şi a apreciat că ştirea confirmă „politica de asasinate sistematice” a Israelului, conform EFE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL