Netanyahu sugerează că au loc noi negocieri cu Hamas

Benjamin Netanyahu
Sursa: foto Captură video Twitter

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a părut să confirme sâmbătă seară că sunt în curs noi negocieri mediate de Qatar pentru recuperarea ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, după ce o sursă declarase că şeful Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, s-a întâlnit cu premierul Qatarului în Europa, relatează Reuters.

Netanyahu a evitat să răspundă direct la o întrebare pusă într-o conferinţă de presă despre o întâlnire care ar fi avut loc vineri în Europa între negociatorul său principal, şeful Mossad, David Barnea, şi premierul Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani. Cu toate acestea, el a confirmat că a dat instrucţiuni echipei de negociere.

„Avem critici serioase la adresa Qatarului, despre care presupun că veţi auzi la momentul potrivit, dar în acest moment încercăm să finalizăm recuperarea ostaticilor noştri”, a spus el, făcând aluzie la legăturile statului din Golf cu Hamas şi cu Iranul, duşmanul de moarte al Israelului.

Vestea unei noi runde de negociere, raportată pentru prima dată de Axios, a venit după ce armata israeliană a dezvăluit că trupele sale au ucis accidental trei ostatici care s-au apropiat de ei cu un steag alb după ce reuşiseră să scape, vineri, de răpitorii lor în Gaza.

Netanyahu a declarat că nu va divulga detalii despre discuţii. „Există o singură greşeală pe care o putem face, şi anume să transmitem calculele noastre către Hamas, către lume”, a spus el. „Nu vom intra în detaliile negocierilor”, a punctat premierul.

Pe de altă parte, Netanyahu a promis că va menţine o presiune militară intensă asupra Hamas în Gaza. „Instrucţiunile pe care le dau echipei de negociere se bazează pe această presiune, fără de care nu avem nimic”, a spus el.

Şeful Mossad, David Barnea, s-a întâlnit vineri în Europa cu Al Thani, un mediator cheie în conflictul din Gaza, a declarat o sursă pentru Reuters, în timp ce surse din Egipt au sugerat că Israelul pare să fie mai deschis la un nou acord cu Hamas.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: