Skip to content
Internațional

Netanyahu: Sunt europeni care nu se vor trezi până când nu vor cădea rachete nucleare iraniene pe teritoriul european

Agerpres/AP
" "

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Europa riscă să se trezească „prea târziu” dacă încearcă să salveze acordul asupra programului nuclear al Iranului, scrie b1.ro.

„Aparent, sunt oameni în Europa care nu se vor trezi până când nu vor cădea rachete nucleare iraniene pe teritoriul european, iar atunci va fi prea târziu„, a declarat Netanyahu, citat de AFP.

" "
" "

Premierul Israelului a făcut aceste afirmații în contextul în care miniştrii de Externe din ţările membre ale Uniunii Europene s-au reunit luni, la Bruxelles, în încercarea de a salva acordul din 2015 privind programul nuclear iranian.

Cu această ocazie, Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene, a făcut un apel către Iran ”să-și respecte angajamentele”.

UE va oferi Iranului „o posibilitate de a reveni asupra măsurilor ce contravin angajamentelor sale„, a afirmat, la rândul său, ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt.

Iranul a anunţat că a început să îmbogăţească uraniu la un nivel interzis prin acord. Ulterior, Benjamin Netanyahu a îndemnat marile puteri să impună ”sancţiuni severe” Teheranului.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *