Skip to content
Societate

Netflix a anunțat “Downloads for You”, o nouă facilitate a aplicației sale de Android

facebook netflix

O nouă facilitate Netflix va trece pe pilot automat download-ul conținutului pentru vizualizare offline, în funcție de ceea ce serviciul de streaming crede că i-ar plăcea utilizatorului. Netflix a anunțat “Downloads for You”, o nouă facilitate a aplicației sale de Android, care va fi responsabilă de descărcarea automată a conținutului. Mai târziu în cursul acestui an, aceeași facilitate va fi lansată și pe iOS, conform profit.ro.

Activarea acestei funcții va face ca Netflix să descarce singur filme și seriale despre care crede că sunt pe placul utilizatorului. Algoritmul serviciului va face alegerea pe baza istoricului de vizionare al profilului folosit.

Utilizatorul va putea specifica limita spațiului pe care Netflix o va avea la dispoziție pentru această facilitate. Există trei opțiuni în acest sens: 1GB, 3GB și 5GB. Download-ul se va face doar când device-ul mobil este conectat la o rețea wireless. “Downloads for You” va funcționa independent pentru fiecare profil în parte, astfel că fiecare profil va avea propria listă de download-uri și va putea specifica propria limită de spațiu.

Deși Netflix spune că noua opțiune este valabilă pentru tot conținutul din cadrul platformei, în funcție de condițiile particulare de licențiere, ar putea exista cazuri în care anumite titluri vor fi ocolite de algoritm.

Cu noua facilitate, Netflix țintește piețe emergente, acolo unde Android este foarte răspândit, iar planurile mobile sau disponibilitatea rețelelor sunt problematice. Cu filmele și seriale descărcate automat în prealabil, utilizatorul are ce să vizioneze și când nu dispune de o conexiune la internet, iar Netflix își crește, în același timp, engagement-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *