Skip to content
Politică

Neurochirurgul Dănăilă, alarmat de exodul medicilor. MOTIVUL despre care puțini vorbesc! EXCLUSIV

youtube.com

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senatorul Partidului Național Liberal, într-o declarație pentru PSNEWS.RO, a vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă medicii din România și despre motivele care îi îndeamnă să plece din țară.

În acest context, renumitul medic a dezvăluit pentru PSNEWS.RO, că principala cauză a ”îmbolnăvirii” sistemului de sănătate din România este lipsa banilor.

”Sistemul de sănătate din România, de acum mai bine de jumătate de secol, eu îl cunosc foarte bine, nu a făcut progrese prea mari. Sistemul de sănătate suferă din cauza lipsei de bani. Tot timpul a fost problema aceasta în sănătate: bani prea puțini.”, ne-a dezvăluit neurochirurgul.

Mai mult, medicul Dănăilă a detaliat și motivele pentru care toți mai mulți medici aleg să părăsească România.

”Referitor la faptul că medicii pleacă din România, sunt mai multe cauze. Una dintre ele sunt salariile mici. Mai mult, medicii nu se pot specializa, nu pot veni în contact cu o aparatură modernă ca cea din Apus. Aparatura din Apus se schimbă cam odată la 4 ani. Noi avem aparate și de 20, 25 de ani. Aparatura este destul de deteriorată dar lucrăm așa cu ea, facem eforturi ca să facem bine bolnavilor. Pentru noi medicii este o mare greutate. Un alt motiv pentru care medicii pleacă din România este faptul că nu sunt plătiți. Orele suplimentare nu sunt plătite fiindcă noi medicii nu suntem funcționari publici. Medicii sunt niște oameni care nu pot părăsi spitalul dacă au un caz grav”, a continuat medicul.

Nu în ultimul rând, neurochirurgul Leon Dănăilă a apreciat că un alt motive pentru care medicii aleg să părăsească țara noastră, și despre care puțin s-a vorbit, este ”supraproducția de medici”.

”Un alt motiv pentru care medicii pleacă de la noi și despre care puțin s-a vorbit este supraproducția de medici. Au luat naștere foarte multe facultăți particulare care sunt la un nivel foarte scăzut. Pregătirea medicală în cadrul universităților care există este insuficientă. Medicii ar trebui să facă așa cum am făcut și eu, m-am dus în străinătate, m-am specializat și am venit în țară pentru a ajuta oamenii noștri. Câți se gândesc la așa ceva?”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *