Skip to content
Externe

Nevasta unui politician ucrainean a trecut granița cu aproape 29 de milioane de dolari şi un milion și jumătate de euro

facebook

Soția unui politician ucrainean a plecat din țara sa și a intrat în Ungaria cu aproape 29 de milioane de dolari şi un milion si jumătate de euro, bani puși în mai multe valize.

Fostul jurnalist și politician Serghei Luşcenko a publicat pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani. El susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki.

Kotviţki, influent om de afaceri, e considerat mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat care a fost ministru de Interne în mai multe guverne, până în vara anului trecut, când a demisionat la cererea președintelui Volodimir Zelenski, scrie b1.ro.

Anastasia Kotviţkaia a trecut frontiera în Ungaria cu o maşină înmatriculată în Ungaria şi condusă de un cetăţean ungar. Vameșii ucraineni nu au făcut niciun control, dar cei din Ungaria i-au verificat, au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă. Acum procurorii ucraineni au deschis o anchetă, notează 24tv.ua.

Cetățeni ucraineni, prinși cu 1,6 milioane de dolari la Vama Albița

Recent, doi cetățeni ucraineni, soț și soție, au fost prinși la Vama Albița cu peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro ascunși în mașină.

În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro)”, a transmis Poliţia de Frontieră Română, pe Facebook.

Banii și bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Presa ucraineană scrie că sume mari de bani sunt scoase clandestin din ţară cu ajutorul vameșilor corupți. Tot dând mită au plecat și mai mulți bărbați ucraineni, deși legea marțială le interzicea să părăsească țara. De teama de a nu fi trimiși pe front, alții au apelat la metode dintre cele mai trăsnite pentru a fugi din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *