Skip to content
Politică

Nevăzători cot la cot cu USR, în campania „Fără penali în funcții publice” (VIDEO)

Ziarul de Constanta

Campania de strângere de semnături pentru campania „Fără Penali în funcții publice” continuă. La Iași, aceasta este una inedită întrucât s-au oferit ca voluntari și nevăzători, cât și actori.

Unul dintre nevazatori, Valeriu Borsan, a spus că strânge semnături de 17 zile, stând zi și noapte în piață, iar reacțiile oamenilor „diferă de la zi la noapte”, iar „imensa majoritate” care se află în proximitate vin și semnează, conform ziare.com.

Vasile Borsan a explicat că scopul inițial urmărit a fost „doar mobilizarea pentru 10 august”, data la care va avea loc la București protestul Diasporei.

„In Iasi stam pana pe 9, ca pe 10 mergem la Bucuresti (…) Pana acum, avem vreo 3.000 de semnaturi stranse, numai noi la cort, pe Iasi vreo 12-13 mii. Daca se strang toate pana luni, o sa mergem la Vaslui, sau la Suceava, la Neamt (…) Saptamana aceasta se va face o contabilizare a semnaturilor, daca avem 20.000 stranse la Iasi, mergem imediat la Vaslui”, a mai spus el, reamintind ca in judetele din imprejurimi situatia semnaturilor e mai proasta.

Actorii care au ieșit pentru a susține „Fără penali în funcții publice” au venit cu mesaje de impact emoțional care reflectă motivul pentru care s-au oferit voluntari pentru campanie.

„Pentru mine inseamna o eliberare enorma, pentru ca eu mai pot sa respir, nu mai pot sa traiesc cu o asemenea poveste pe capul meu. Faptul ca toti astia care ne conduc, de la Valcov, la consilieri si ce mai au ei pe acolo, ma apasa ca o greutate (…) Ma simt fericit cu oamenii astia care sunt aici. Sunt convins ca vom scapa de ei”.
„Vreau o tara mai curata pentru copilul meu, vreau ca in functii sa fie oameni care sa conduca cinstit, cu gandul la oameni, nu la buzunarul propriu”
„E un act de normalitate, fac asta pentru mine. Nu vreau sa accept sa traiesc in conditiile astea”
„Vreau normalitate. Ma gandesc la fiii mei. Unul are 5 ani, celalalt 21. Daca nu se schimba nimic, el e muzician si e posibil sa plece intr-o zi. Poate ar fi nevoie de el aici, poate eu as avea nevoie de fiul meu aici. De ce sa cante pentru altii? De ce sa faca bani pentru altii? De ce sa nu poata trai in tara lui si sa fie un venetic in alte parti? De ce? Pentru ca insista unii sa creada ca, daca ti se dau 50 de lei in plus, ai senzatia ca ti i-au dat din buzunarul lor. Nu ti i-au dat! Treaba asta a romanului: ‘A furat, maica, dar mi-a dat si mie’. Mi se pare foarte ciudat sa recunosti ca esti complice la un furt. Pe de alta parte, ala cand a furat, n-a furat din Franta sau din Germania, tot de la tine a furat. Iti da tie putin si pastreaza el restul. Nu e o tara normala. Imi doresc o tara normala si sa ies la pensie intr-o buna zi (…) si in ziua aia sa nu votez si eu cu ala care zice ca da mai mult”.

Mai jos, vă prezentăm video-uri de la strângerea de semnături din Iași:

Situație emoționantă la Iași – câțiva nevăzători au instalat Cortul Demnității si Democrației in Piața Unirii si strâng semnaturi pentru Fără Penali 24 de ore din 24

Publicată de Cosette Chichirău pe Miercuri, 25 Iulie 2018

Piața Unirii din Iași, cortul demnității, conferința de presă.

Publicată de Valeriu Borsan pe Miercuri, 25 Iulie 2018

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *