Skip to content
Externe

New York se confruntă cu un nou val de COVID-19. Populaţia, sfătuită să revină la purtarea măştii

Twitter

Autorităţile din New York au cerut luni populaţiei să revină la purtarea măştii în toate spaţiile publice interioare. Acestea au anunţat distribuirea a milioane de teste rapide pentru a încerca să țină sub control noul val de COVID-19.

Nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 poate aduce New York-ul aproape de intrarea în nivelul ridicat de alertă. Aceasta apare atunci când se ajunge la anumite praguri în ceea ce privește numărul internărilor pe secţii şi la ATI. Astfel că, pentru ultimele 7 zile, rata infectărilor a ajuns la 300 la 100.000 locuitori. De asemenea, a crescut numărul de spitalizări, iar această situaţie este şi mai gravă în alte zone ale statului american.

Ca prevenție pentru răspândirea virusului, autorităţile locale au recomandat luni populaţiei să revină la purtarea măştii în toate spaţiile interioare, transmite b1.ro. Totodată, masca de protecție este obligatorie în transportul public. În plus, primăria oraşului a anunţat punerea la dispoziție a 16,5 milioane de teste de COVID-19 pentru populaţie, respectiv a unui milion de măşti.

La începutul pandemiei, orașul New York a fost unul din epicentrele mondiale de COVID-19. Până în prezent a înregistrat peste 40.000 de decese provocate de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *