Nica (PSD): Am asigurat finanţarea din bani europeni de până la 20% din FEDR pentru industria oţelului

Dan Nica
Dan Nica/ Sursa foto: antena3.ro

Europarlamentarul PSD Dan Nica a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că are „veşti extraordinare pentru Galaţi şi pentru România”, prin faptul că, în urma unei intervenţii pe care a avut-o în Parlamentul European, a reuşit să asigure finanţarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru industria oţelului.

„Pentru Galaţi şi pentru România sunt veşti extraordinare. Am reuşit să asigur finanţarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru industria oţelului. De asemenea, prin programul ‘Tranziţia Justă’, vor putea fi finanţate companii mari din industria oţelului şi aluminiului, din ţările unde PIB-ul este mai mic decât media UE, şi anume România. Iar prin programul InvestEu, vor fi sprijinite obiectivele STEP (Platforma „Tehnologii strategice pentru Europa”) cu până la 6%”, a declarat Dan Nica.

Dan Nica, şeful delegaţiei române în grupul europarlamentar al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a precizat că „pentru industria europeană, greu încercată ca urmare a agresiunii Rusiei în Ucraina, acum sunt prevederi care permit ca în România să fie adoptate măsuri de spijinire a investiţiilor, vitale pentru economia României”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL