Skip to content
Politică

Nici în închisoare n-are liniște: un fost baron PNL s-a mai căptușit cu o condamnare

facebook.com

Nici în închisoare nu are liniște un fost baron local al Partidului Național Liberal (PNL), care s-a mai căptușit cu o condamnare.

Este vorba despre fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani. El a primit un plus de 8 luni de detenţie, după ce procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bigiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a admis contestația DNA, scrie News.ro.

În urmă cu câteva luni, Cristinel Bîgiu a cerut magistraţilor de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupţie.

Una dintre pedepse este de cinci ani şi două luni de detenţie, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistraţii de la Tribunalul Vrancea luând decizia ca fostul preşedinte al CJ Buzău să aibă de executat 5 ani si 2 luni de inchisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv.

DNA a depus contestaţie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii au admis contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Bâgiu să pimească un plus de 8 luni de detenţie la sentinţa iniţială de 5 ani si doua luni de inchisore. Astfel, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, va face încă 8 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *