Skip to content
Politică

Nici nu a început campania și lui Șova îi cedează nervii

Purtătorului de cuvânt al Partidului Social Democrat, Dan Șova, par să îi cedeze nervii. După ce a fost lăsat în offside în Guvern și a fost numit purtător de cuvânt al partidului, iar problemele cu justiția se adâncesc, lui Dan Șova îi cedează nervii, la propriu.Doar în ultimele două săptămâni Șova a fost protagonistul a nu mai puțin de trei scandaluri live.

Dar mai întâi de toate să vedem care ar fi motivele care l-ar determina pe Șova să aibă astfel de reacții.

Șova – un tânăr avocat, bogat și care dă bine pe sticlă.

Dan Șova a intrat în politica centrală în momentul în care a fost ales senator de Olt, în 2008. De atunci și până de curând, purtătorul de cuvânt al PSD a crescut frumos și oarecum lent în viața politică, însă a decăzut brusc și a rămas aparent fără nimic.

După patru ani petrecuți prin Parlament și cu un teanc de diplome, Șova a primit prima sa promovare în 2012, după ce bunul său prieten a fost numit premierul României. În august 2012, Șova a intrat în Guvern și a ocupat funcția de ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul – un minister cu un buget nu prea mare și oarecum fără prea multă importanță. Însă acesta a fost momentul în care Șova a intrat în Guvern și a ocupat prima sa funcție de ministru.

După doar câteva luni, mai exact la sfârșitul anul 2012, în Guvernul Ponta 2, Dan Șova a avansat din punct de vedere profesional și a primit un portofoliu mai important: ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine. Mai exact, în Executiv au fost create alte cinci funcții pentru miniștri delegați, unul fiind creat special pentru Șova pentru că în momentul în care a prins un loc mai bun, cu mai mulți bani, funcția a fost desființată. Astfel, Șova a fost singurul ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine din istoria Guvernului României.

Ei bine o dată cu ieșirea PNL din USL și din Guvern, Șova a ajuns în ”vârful piramidei” și a primit cea mai înaltă funcție la care putea vreodată să aspire. În martie 2014, Șova a fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta 3. Însă problemele cu justiția, precum și alte scandaluri mediatice în care fusese implicat, l-au determinat pe Șova să renunțe de bunăvoie la portofoliu și demisionează după doar trei luni pentru a fi portavocea partidului, după cum a declarat chiar el.

Chiar așa o fi domnule Șova? Renunțați la cea mai importantă funcție pe care ați ocupat-o până în acest moment pentru a fi purtător de cuvânt?

Însă, pentru ca durerea să nu fie maximă, Șova a primit, pe lângă onoranta funcție din PSD de purtător de cuvânt, și postul de chestor în Senat.

La scurt timp după ce Șova a renunțat de bunăvoie și nesilit de nimeni la funcția din Guvern, DNA a început urmărirea penală pe numele său pentru fapte de corupție în dosarul ”Turceni-Rovinari”, el fiind acuzat că ar fi păgubit statul cu peste trei milioane de lei.

Toate acestea – faptul că și-a pierdut titulatura de ministru, indiferent de ce portofoliu vorbim, dar și faptul că procurorii anticorupție au început urmărirea penală – îl fac pe Dan Șova să se exteriorizeze prea mult atunci când ajunge într-un platou de televiziune.

Mai concret, doar în ultimele două săptămâni am asistat la cel puțin trei ieșiri pe care niciun alt purtător de cuvânt, indiferent dacă este vorba de vreo instituție a statului, partid sau companie privată, nu și le-ar fi permis să le facă.

1. Dan Șova – arogantul și Traian Igaș – analfabetul

Dan Șova și fostul ministru de Interne, Traian Igaș, s-au jignit în direct. Șova l-a numit analfabet pe Igaș, acuzându-l că a furat trei diplome de facultate. Totul a pornit după ce Igaș l-a făcut arogant pe Șova, în timp ce se aflau împreună în studioul unei emisiuni.

„Să nu facem referire la modul de a fi al unui om, ca să nu spun eu despre anii de școală ai domnului Igaș. Ori discutăm politică, ori intrăm pe altă linie. Ar trebuie să fiți mai respectuos. Sunteți un analfabet, domnule Igaș. (…) Iar l-ați adus pe analfabetul ăsta? Este un analfabet care a furat trei diplome de facultate. Să mă dea în judecată. Să spună domnul Igaș ceva din puțul analfabetismului”, a mai spus Șova, în timp ce pedelistul a primit cuvântul pentru a-și spune părerea despre ordonanța de urgență privind migrația aleșilor locali.

2. Altă televiziune, același Dan Șova

Dan Șova s-a certat și cu Andreea Paul pe tema publicării în Monitorul Oficial  a Ordonanței 55/2014 privind migrația aleșilor locali. După ce Andreea Paul i-a spus că Șova ar vrea să ”suspende și codul penal”, purtătorul de cuvânt al PSD și-a ieșit din minți și a făcut-o pe Andreea Paul ”penală”.

”Penala sunteți dumneavoastră și colegii dumneavoastră. Aveți întrebări care au legătura cu viața reală? În 2006 PDL a câștigat foarte mulți primari. Sa va fie rușine, va spun și în ziua de astăzi. (…) Doamna Paul să se trezească din somn, legea de acum e identica cu cea din 2006”, a spus Șova.

3. Șova, în ultima fază

Nervii i-au cedat la maximum lui Șova, sau cel puțin așa pare. Pentru că nu mai face față cu atâtea scandaluri, probabil, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că va face o plângere pe numele președintelui PMP Sălaj, Radu Cristescu, acesta din urmă numindu-l ”hoț” pe fostul ministru.

„Mâine dimineață îi fac plângere domnului Cristescu pentru amenințare și șantaj. De pe acum vă spun că de aici mă duc direct să vă fac plângere”, a replicat Șova.

Astfel, toate aceste probleme pe care Șova le are – căderea bruscă din punct de vedere politic și problemele cu justiția – îl fac să își piardă controlul chiar în timpul emisiunilor – la care apare zilnic, mai nou – deși campania pentru prezidențiale nici măcar nu a început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *