Skip to content
Puterea Știrilor Video

Nici primarul din Drumul Taberei nu mai crede în metroul din Drumul Taberei. Gabriel Mutu: Va fi foarte dificil să fie gata în 2020

Inquam Photos / George Călin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că, la începutul mandatului, a fost optimist în privința finalizării liniei de metrou Drumul Taberei, însă acum, când are acces la informații, a realizat că ”va fi foarte dificil să fie gata în 2020”. În plus, edilul se plânge că lucrările efectuate de Metrorex îl împiedică de ani buni să modernizeze bulevardul Drumul Taberei, o arteră importantă din sector.

”Dacă cineva mi-ar fi spus la preluarea mandatului în 2016 că metroul Drumul Taberei nu va fi pus în funcțiune până în 2020 aș fi avut curaj să fac pariu pe orice că lucrurile nu stau așa. Astăzi, în schimb, după ce am avut acces la niște informații care nu sunt publice, mi-am dat seama că va fi foarte dificil ca metroul Drumul Taberei să fie gata până în 2020”, a spus edilul.

Acesta spune că de vină ar fi probleme juridice nerezolvate și „faptul că licitațiile nu erau făcute corect, erau contestate, iar procedurile nu erau duse la bun sfârșit”.

”Nici insistențele asupra predării de suprateran ce erau aduse către Metrorex nu au dus la un acord, pentru că marea noastră problemă, a celor care stăm în sectorul 6 și ne folosim de infrastructura rutieră este că nu putem folosi corect Bulevardul Drumul Taberei.

Avem foarte multe blocaje în zone destul de mari în care de fapt nu se lucrează, pur și simplu sunt închise, zone care ar putea fi date în folosință. M-am rugat, le-am făcut solicitări, le-am explicat că se poate face legal predare parțială pentru zonele finalizate de suprateran, dar nu am avut cu cine să mă înțeleg. Nici astăzi, când sunt aici cu dumneavoastră, nu am posibilitatea legală să fac locuri de parcare pe bulevardul respectiv, să amenajez spațiile verzi.

Dacă te duci pe bulevardul Drumul Taberei – să ne înțelegem, când vorbesc de bulevardul Drumul Taberei mă refer la tot ce înseamnă tramă stradală, cu scuar, cu spații verzi cu trotuare, până în gardurile și în grădinile blocurilor de la bulevard -, deci, cu alte cuvinte, tot ce înseamnă deschidere la bulevard este predat la Metrorex. Acolo există zone de spațiu verde pur și simplu distrus, mașini parcate și când plouă toată mocirla o aducem pe carosabil, fără locuri de parcare suficiente care se modernizează și încearcă să-l predea.

Totul este o bătaie de joc și nu înțeleg de unde atâta vehemență și atâta dușmănie din partea acestor oameni, să nu predea zonele de suprateran care sunt gata, către Primăria Capitalei și implicit primăriei de sector, astfel încât să  le putem moderniza corect, să le aducem nu la starea inițială pentru că ei nici de atât nu au fost în stare. Înainte să se apuce de lucrări, pe Bulevardul Drumul Taberei existau mii de locuri de parcare în spic.

Astăzi nu mai refac acele mii de locuri de parcare, pur și simplu lățesc trotuarele foarte mult, fac spații verzi pe care nu ai posibilitatea să le uzi. Un spațiu verde, dacă nu ai o suprafață minimă de 80-100 mp, ăla nu mai este spațiu verde.

M-am luptat în Parlamentul României, am fost la toți parlamentarii, colegii mei și i-am rugat să modifice legislația, au modificat-o, se pot face predări parțiale, de ce nu fac? Poate vă răspund dumneavoastră, mie nu mi-au răspuns niciodată”, a încheiat Gabriel Mutu.

Metroul de Drumul Taberei ar putea fi inaugurat la finele primului semestru din 2020, estimează noul director general al Metrorex. Anterior, foşti oficiali ai Metrorex şi de la Transporturi preconizau că până la finele acestui an va fi deschisă circulaţia pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *