Skip to content
Politică

Nici românii nu scapă de uraganul Irma. MAE, precizări de ultimă oră

ABCNews.Go.com

Nici românii nu scapă de uraganul Irma, care afectează în prezent sudul Statelor Unite ale Americii. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a făcut luni precizări de ultimă oră.

Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de către Celula de Criză a MAE, patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetățeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa (teritoriu francez de peste mări), urmând a-și continua călătoria către destinațiile finale. Alți doi cetățeni români au fost evacuați în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinația New York, Ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceștia, potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

Totodată, Celula de Criză a MAE, prin ambasadele României la Paris, Haga și Londra precum și Lisabona, menține în permanență legătura cu Celulele de Criză ale autorităților celor patru state pentru coordonare în perspectiva organizării unor acţiuni de evacuare din zona afectată.

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii de familie ai cetăţenilor români aflaţi în zona afectată.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară următoarelor misiuni diplomatice şi oficii consulare:

Apelurile sunt redirecționate automat, cu excepția numerelor de urgență, către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi sunt preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, Guvernul din Sint Maarten pune la dispoziția cetățenilor afectaţi următoarele numere de telefon :

Celula de Criză a MAE, activată din dispoziţia ministrului de resoert, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului IRMA îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Celula de Criză a MAE reiterează recomandările adresate cetățenilor români din zona afectată de a urmări atenţionările de călătorie referitoare la condițiile meteorologice severe care afectează  zona şi de a respecta instrucțiunile autorităților locale. Recomandările se regăsesc pe pagina web a MAE şi pe cele ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *