Skip to content
Opinii & Analize

Nici românii nu sunt americani, dar nici Victor Ponta nu este Barack Obama

Lansarea candidaturii lui Victor Ponta, probabil, cel mai grandios eveniment organizat până acum pe Arena Națională – sau cel puțin asta s-a dorit – dar și cea mai mare lansare a unui candidat la alegerile prezidențiale, nu a fost nici eveniment nord-coreean, nici chinezesc, ci o replică eșuată a lansării lui Barack Obama.

E ca și cum ți-ai dori să ai un Iphone 6 original, dar nu ți-l permiți și îți cumperi o replică și te aștepți să funcționeze la aceleași standarde ca cel original, însă realizezi că cele două telefoane nu pot fi comparate din punct de vedere tehnic, poate doar ca aspect. Așa și cu evenimentul de lansare a lui Ponta. Degeaba au vrut organizatorii să copieze ideea americană, dacă românii nu sunt americani și nici Victor Ponta nu este Barack Obama.

Ce așteptări aveau vs. Ce s-a întâmplat

În primul rând organizatorii se așteptau să vină 70.000 de spectatori. Nici vorbă de 70.000. Aș aprecia vreo 50.000 ținând cont că Arena Națională are 55.000 de locuri, iar acestea erau ocupate în proporție de aproximativ 85%, iar pe teren mai erau câteva mii de susținători.

În al doilea rând sonorizarea a fost atât de proastă încât cei prezenți nu au putut auzi discursurile. Problema sunetului nu a fost rezolvată în timpul evenimentului de lansare, acesta desfăşurându-se de la un capăt la altul fără ca cei din tribune sau din peluză să înțeleagă ceva. Singurele cuvinte pe care le înțelegeai erau: Victor Ponta Președinte – unii ar spune că este suficient.

În al treilea rând mulți dintre cei prezenți au început să părăsească Arena Națională cu mult înainte ca Victor Ponta, cel pentru care au venit defapt, să își țină discursul. Ceea ce mă face să cred că cei mai mulți dintre cei prezenți au venit să îi vadă cântând live pe invitații speciali ai evenimentului: Lidia Buble și Adrian Sina (ex-Akcent).Probabil piesa ”Noi simțim la fel”, pentru că așa se numește melodia pe care Victor Ponta și-a lansat candidatura, este piesa prin care premierul și cei care îi coordonează campania au vrut să ilustreze mesajul principal pe care organizatorii și candidatul PSD l-au transmis: cel de unitate.

lansare-ponta-5-horz

Ce nu s-a văzut la TV

Ce nu s-a văzut la TV? Spre exemplu simpatizanții lui Ponta și-au cumpărat popcorn și s-au așezat frumos pe scaune, asta după ce oamenii de la pază aveau grijă ca fiecare să își păstreze locul de pe bilet. Ceea ce este cel mai ironic aici este faptul că Victor Ponta a declarat anterior că în turul I își va lua popcorn și se va uita la dezbaterile celorlalți contracandidați. Ei bine, de această dată susținătorii lui și-au luat popcorn și s-au uitat puțin la spectacolul care se desfășura pe gazonul de pe Arena Națională, spun ”s-au uitat” pentru că de auzit nu au putut auzi nimic, iar când s-a terminat popcornul au plecat acasă.

Radu Mazăre a făcut, din nou, show. După cum ne așteptam, edilul Constanței a venit însoțit de mai multe domnișoare. Însă ceea ce prea puțini au observat a fost că primarul Constanței a fost cam singurul susținător a lui Victor Ponta din zona VIP care a fluturat timp de zeci de minute un tricolor.

Printre altele, susținătorii lui Victor Ponta veniți tocmai de la Maramureș își purtau cu mândrie portul populari, deși afară erau 27 de grade.

Deci, ceea ce s-a dorit a fi un eveniment grandios în stil american, s-a dovedit a fi, de fapt, o copie eșuata pentru că, vorba aceea, nici românii nu sunt americani și nici Victor Ponta nu este Barack Obama.

 10714666_10202875085900509_1576747486_n

1964329_10202875080780381_1049754237_n-vert

1 comentariu la “Nici românii nu sunt americani, dar nici Victor Ponta nu este Barack Obama

  1. Stimata doamna, cata dreptate aveti si cum la noi iarna nu-i ca vara nici PONTA nu-i ca OBAMA–nu seamana-dar pot avea viziuni comune .Stia PONTA ca va fi criticat ?Eu cred ca stia dar a preferat sa dea acest mesaj de UNIRE—-intr-o TARA DEZBINATA—cuprinsa de ura si scenarita .Si mai e ceva–nu se ia in calcul—asteptarile romanilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *