Skip to content
Republica Moldova

Nicio universitate din UE nu mai este în top 25 cele mai bune universităţi din lume. Care este cauza

Adevarul

Brexit-ul afectează cercetarea universitară şi învăţământul universitar şi post-universitar: nicio universitate din blocul european nu se mai află în topul celor mai bune unităţi de învăţământ superior din lume.

Ieşirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană are efecte negative asupra Educaţiei. Un raport al Comisiei Europene arată că după acest „divorţ” nicio universitate din Uniunea Europeană nu mai este în top 25 cele mai bune universităţi din lume. Practic, Marea Britanie era cea care avea 5 universităţi în „liga I” a învăţământului superior mondial, ligă dominată de instituţiile americane, conform edupedu.ro.
Acordul de Retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat miercuri seara de către Parlamentul European cu 621 voturi pentru, 49 împotrivă şi 13 abţineri
Ieşirea Regatului Marii Britanii din construcţia comunitară înseamnă ieşirea Ununii Europene din topul învăţământului superior mondial. „Deşi primele universităţi au fost înfiinţate în Europa, cele mai bune universităţi din lume nu mai sunt tot europene”, se arată în raportul citat. Topul celor mai bune universităţi din lume este dominat de universităţile americane şi de câteva universităţi din Marea Britanie. Dar nicio universtate din UE 27 nu se află în vârf.

LIBER LA BREXIT

Parlamentul European (PE) a ratificat miercuri Acordul de ieşire a Marii Britanii din UE. După vot, preşedintele PE, italianul David Sassoli, a avut un mesaj pentru britanici.
S-au înregistrat 621 de voturi ”pentru” şi 49 ”împotrivă”. Au fost şi 13 abţineri.
După vot, preşedintele PE David Sassoli a declarat că europarlamentarii sunt profund întristaşi să vadă că Marea Britanie părăseşte UE.
Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit şi după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituţionale din PE, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *