Skip to content
Societate

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în România în ultimele 24 de ore. Gradul de ocupare în centrele de cazare

Inquam Photos / Silviu Filip

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră în ultimele 24 de ore, iar gradul de ocupare în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 61,5%, a transmis, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 17.465 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 889 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 61,5%„, susţine MAI într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 21.046 de mijloace de transport şi 80.741 de persoane, dintre care 8.072 de cetăţeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *