Niciun român în Consiliul Local Sfântu Gheorghe

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a obținut toate cele 21 de locuri în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, niciuna dintre celelalte șase formațiuni politice participante la alegerile de duminică neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a trece pragul electoral.

Potrivit rezultatelor postate pe site-ul rezultatevot.ro, UDMR a câștigat Consiliul Local Sfântu Gheorghe cu 78,84% din sufragiile electoratului, în timp ce PSD a atins 4,8%, USR 4,44%, AUR 3,71%, PNL 3,28%, iar celelalte două formațiuni maghiare, Alianța Maghiară din Transilvania și Forța Civică Maghiară, sub 3%, scrie Agerpres.

„Asta înseamnă că pentru prima dată din ultimii 100 de ani, în Consiliul Local din municipiul Sfântul Gheorghe se pare că vor fi doar consilieri de la UDMR”, a declarat primarul Antal Arpad, care a obținut cel de-al cincilea mandat pe lista Uniunii, cu 83% din voturile celor prezenți la urne.

Acesta a mai adăugat, în cadrul unei conferințe de presă, că va propune „partidelor democratice”, respectiv PSD, PNL și USR să accepte să formeze un consiliu consultativ, deoarece consideră că este important să aibă un dialog instituțional cu reprezentanții comunității românești din municipiu.

„Vreau să transmit către românii din municipiu Sfântul Gheorghe că o să-i reprezint în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât cifrele din acest moment arată că în Consiliul Local Sfântu Gheorghe nu va trece pragul niciun partid românesc (…) Sunt îngrijorat de acest lucru, că nu intră partide românești în Consiliul Local. Nu cred că este un lucru normal ca o comunitate atât de mare, de peste 20% dintr-un oraș, să nu fie reprezentată în Consiliul Local. Tocmai de aceea în cursul acestei după-amiezi o să caut acele persoane care au fost pe primele locuri pe listele celor trei partide democratice – USR, PSD și PNL și o să le invit să formeze un consiliu consultativ lângă Consiliul Local”, a declarat Antal Arpad.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: