Nicolae Ciucă a dezvăluit ce pensie primește lunar

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, șeful PNL și al Senatului, a dezvăluit ce pensie primește lunar de la statul român.

Nicolae Ciucă a declarat că primește lunar o pensie de serviciu de 19.000 de lei, nu 40.000 de lei, așa cum a apărut în spațiul public.

Întrebat de ce nu renunță la pensia specială, liderul PNL a explicat: „Nu e pensie specială. Am o pensie pe care o au militarii din Armata Română peste 33 de ani de serviciu. Și beneficiez de prevederile legii pentru care nu am nici cea mai mică implicare. Fiecare militar care a servit țara sub drapel beneficiază de prevederile aceleiași legi”.

Nicolae Ciucă: „Eu personal am luat decizia să ridicăm punctul de pensie„

Nicolae Ciucă a vorbit și despre cum ar putea trăi un român timp de șase luni cu o pensie de o mie de lei.

„Încă de când eram premier am înțeles situația legată de valoarea pensiilor și doresc să subliniez că pe timpul mandatelor de premier ale PNL, eu personal am luat decizia să ridicăm punctul de pensie de la 1265 la 1785 de lei, deci cu 40%, am susținut creșterea pensiilor, pentru ca românii să aibă un trai decent.

A trebuit să trecem prin toate etapele de crize succesive și suprapuse să facem în așa fel încât să creștem pensiile și veniturile și să luăm măsuri pentru scăderea inflației. Am reușit să creștem punctul de pensie la peste 2000 de lei. Am reușit să creștem salariul minim de la 2000 de lei la 3300 de lei. Sunt eforturile și deciziile pe care le-am luat”, a spus șeful Senatului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL