Skip to content
Internațional

Nicolae Ciucă a vorbit cu omologii din Norvegia şi Islanda despre consolidarea capacităţii defensive a NATO şi a Flancului Estic

Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, la Summit-ul NATO care a avut loc joi la Bruxelles, cu omologii din Norvegia şi Islanda, Jonas Gahr Støre şi Katrín Jakobsdóttir despre consolidarea capacităţii defensive a NATO şi a Flancului Estic, în contextul situaţiei din Ucraina.

„Am discutat cu premierul Norvegiei Jonas Gahr Støre şi avem puncte de vedere similare în ceea ce priveşte securitatea europeană, importanţa consolidării capacităţii defensive a NATO şi a întregului Flanc Estic. Am fost de acord şi cu aprofundarea relaţiilor bilaterale”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

Premierul României a mai anunţat că a stat de vorbă şi cu omologul islandez. „Am avut un dialog deschis şi substanţial cu premierul Islandei Katrín Jakobsdóttir despre securitatea europeană şi situaţia Ucrainei. Am căzut de acord că relaţiile între România şi Islanda ar trebui consolidate”, a mai scris şeful Executivului român.

Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis au participat la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, care s-a desfăşurat joi la Cartierul General al NATO din Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *