Ciucă, mesaj pentru liderii europeni: România e pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a postat pe Facebook imagini de la GLOBSEC Forum 2024, în care apare alături de preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi de preşedintele Cehiei Petr Pavel, precizând că s-a simţit excelent în compania acestora.

El a subliniat că discuţiile de la Globsec Forum conturează viziunea unei Europe mai sigure şi mai unite, adăugând că ”România e pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securităţii regionale”.

„O seară aparte la castelul Praga, alături de lideri europeni importanți, reuniți la GLOBSEC Forum 2024. M-am simțit excelent, ca de fiecare dată, în compania Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene și a lui Petr Pavel, președintele Cehiei.

Dezbaterile care au loc în aceste zile la Globsec Forum conturează viziunea unei Europe mai sigure și mai unite. Iar România e pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”, a notat liderul liberal.

Este cunoscut faptul că relația dintre Nicolae Ciucă și Ursula vom der Leyen nu este doar pe linie politică PPE, ci ca se apreciază reciproc foarte mult.

Întâlnirea dintre Nicolae Ciucă și Ursula von der Leyen vine în contextul în care președinta Comisiei Europene negociază în această perioadă cu statele europene portofoliile de comisari europeni.

Ne amintim că recent, premierul Marcel Ciolacu a ales să nu se sfătuiască în Coaliție cu Nicolae Ciucă despre numirea Comisarului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: