Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă anunţă semnarea Acordului de Parteneriat pentru fonduri europene de 31 de miliarde euro 

Inquam Photos / George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi, la Palatul Victoria, că miercuri Guvernul va face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, iar cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat.

Premierul Nicolae Ciucă a afiurmat că faptul că au reuşit în ultimele luni să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii – eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună.

Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă”, a arătat şeful Executivului, citat de news.ro.

Premierul a menţionat că ”valorifică oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual”.

Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat”, a anunţat premierul.

Ciucă a precizat: ”Cu toţii am înţeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *