Nicolae Ciucă: Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum

Nicolae Ionel Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Liderul liberalilor l-a asigurat pe Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, la întâlnirea pe care a avut-o cu acesta, că România va continua să acorde toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică.

„Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Continuăm să acordăm toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică.

Noi, Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul pentru urgentarea proiectelor de interconectare a celor două maluri ale Prutului, pe plan rutier și energetic. De exemplu, autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni este un proiect de interes crescut la Chișinău, pentru că are și rolul de a asigura Republicii Moldova o legătură de mare viteză cu Vestul continentului.

Am subliniat faptul că România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova. Cu doar două zile în urmă, s-a trimis peste Prut o cantitate de 0,3 milioane de metri cubi de gaz prin gazoductul Iași-Ungheni. S-a putut face acest lucru fără probleme, având în vedere că în depozitele noastre naționale se află cantități suficiente de gaze naturale. Vom continua să sprijinim Republica Moldova pe acest plan, având în vedere șantajul energetic pe care Federația Rusă îl folosește ca pe o armă în relația cu restul Europei”, scrie Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, este vineri într-o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău.

Programul său a debutat cu o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ulterior, Nicolae Ciucă se va întâlni cu șefa statului, Maia Sandu.

Un moment deosebit al vizitei îl reprezintă ceremonia în care Nicolae Ciucă va planta un copac în Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru”, alături de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, este însoțit, în vizita sa la Chișinău, de eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: