Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă: Dacă nu vor fi respectate termenele prevăzute în PNRR, nu vor putea fi accesaţi bani. Ca atare ne vom plia agenda pe tot ceea ce înseamnă respectarea acestora

Inquam Photos/George Calin

Nicolae Ciucă a afirmat că în cazul în care nu vor fi respectate termenele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, atunci nu vor putea fi accesaţi banii prevăzuţi acolo. El a mai spus că România a avut mereu o problemă la capitolul absorbţiei fondurilor UE, însă Guvernul se va plia pe respectarea acestei agende privind PNRR.

„A fost o discuţie şi o asumare vis a vis de calendarul PNRR. Toate aceste elemente de limitare în timp vor constitui priorităţile fiecărui ministru în parte. La PNRR există anexe în care sunt stipulate foarte bine termenele care trebuie respectate şi ca atare ne vom plia agenda pe tot ceea ce înseamnă respectarea acelor termene. Este foarte clar că dacă nu se respect termele respective, nu vor putea fi accesaţi bani. Practic problema României este cea a absorbţiei banilor, nu vorbim doar despre celelalte fonduri de la UE, fondurile structurale care de asemenea trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Nicolae Ciucă, după plenul reunit de joi în care Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *