VIDEO Nicolae Ciucă: Dau ca exemplu Constanţa, aici investiţiile au crescut de 20 de ori

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, se află vineri într-o vizită de lucru la Constanța, afirmând că oraşul trebuie dat ca exemplu în urma schimbării raportului de investiţii în comparaţie cu anii precedenţi.

„Chiar dau exemplu județul Constanța, peste tot unde merg în țară și le spun că aici s-a schimbat raportul de investiții în comparație cu anii precedenți.  Adică, la sfârșitul anului trecut, investițiile au crescut de 20 de ori față de anii 2018-2019. Cum spuneam, chiar se vede și după toate cele ce au fost aici în Constanța și în județ, eu cred că este bine să continuăm cu consolidarea unei stări de normalitate într-un județ, într-o locație atât de importantă din punct de vedere strategic pentru România și nu numai.

Constanța este unul dintre cele mai mari porturi din Europa și avem nevoie, în condițiile actuale, în special în actualul context, să creștem această relevanță, să folosim această oportunitate.  Este un potențial de care țara noastră are nevoie și se poate vedea implicarea și mândria constănțenilor de a putea să creștem și să reușim să depășim niște limite care au fost ținute undeva acolo, voit sau nevoit, contează mai puțin. Important este că ne dorim și vom continua să dezvoltăm tot ceea ce înseamnă infrastructură, tot ce înseamnă potențial economic și turistic al Constanței, al litoralului. Și chestiunea aceasta este absolut necesară. S-au întâmplat lucruri bune, vizibile, dar avem nevoie de coerență, avem nevoie de continuitate și avem nevoie de normalitate”, a declarat Ciucă.

Liderul PNL urmează să facă o vizită şi la Administraţia Canalelor la Medgidia.

„Avem un program prin care îmi doresc foarte mult să văd care au fost efectele investițiilor de la Administrația Canalelor, mergem la Medgidia. Acolo avem, de asemenea, o situație un pic mai mai mai aparte, pentru că, din formularul de calcul a repartiției bugetului sunt permanent probleme și am a avut și ca prim-ministru și după aceea, m-am coordonat foarte bine cu domnul Huțucă să putem să asigurăm fondurile necesare pentru funcționare.

Spun acest lucru pentru că în administrațiile liberale, am reușit să schimbăm raportul acesta de construire a bugetului la nivel local, în sensul în care avem administrații unde ponderea investițiilor în buget a depășit 60% avem chiar 73% fonduri alocate pentru investiții versus cheltuielile pentru funcționare, ceea ce este important și se vede, asta trebuie să facem. Este o formulă care deja se se profilează ca fiind una foarte benefică pentru comunități”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: