Nicolae Ciucă: Decizia Agenţiei de rating S&P este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă marţi că decizia Agenţiei de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte. ”Obţinerea acestui rating vine pe fondul situaţiei economice solide, construite de guvernarea liberală”, declară Ciucă.

”Decizia Agenţiei de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României cu perspectivă stabilă este o dovadă că măsurile pe care le luăm la guvernare sunt cele corecte. Raportul arată că România are o economie cu perspective solide de creştere economică. Dacă vom continua să ne respectăm angajamentele din PNRR şi să absorbim fondurile europene, economia naţională va avea rezistenţa necesară temperării efectelor şocurilor de pe pieţele internaţionale”, arată preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.
Nicolae Ciucă subliniază că, prin aceste evaluări, dăm şi un semnal de încredere marilor investitori care caută ţări sigure în care să îşi plaseze banii şi să creeze locuri de muncă.

”Obţinerea acestui rating vine pe fondul situaţiei economice solide, construite de guvernarea liberală”, declară Ciucă.
Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã, precum şi perspectiva stabilă.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL