Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă, decorat de Ambasada SUA cu Legiunea de Merit

Inquam Photos / George Călin
" "

Premierul interimar Nicolae Ciucă este decorat marți, la Ambasada Statelor Unite ale Americii din București, cu Legiunea de Merit (în grad de ofițer) pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019.

La eveniment participă președintele Klaus Iohannis şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

" "
" "

Adrian Zuckerman a precizat că Legiunea de Merit este cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american.

„Astăzi vă alăturați unui grup mic, dar foarte restrâns de persoane” care au primit această decorație, printre care se numără și Regele Mihai, a subliniat ambasadorul SUA.

Klaus Iohannis:

Întărirea și extinderea parteneriatului strategic cu SUA reprezintă un pilon de bază al politicii externe a României

Salut progresele semnificative realizate în ultimii ani

Apărarea și securitatea, comerțul, investițiile și securitatea energetică, democrația, statul de drept, drepturile omului și buna guvernare, educația, știința, cercetarea sunt paliere definitorii pe care parteneriatul nostru se dezvoltă

Există premise excelente pentru aprofundarea cooperării pe toate planurile

Dl Ciucă, vă felicit pentru realizările obținute

Decorația care vă este acordată reprezintă recunoașterea rolului deosebit de important pe care l-ați avut în dezvoltarea relațiilor militare dintre România și SUA

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *