Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul interimar, Nicoale Ciucă, a declarat joi, referindu-se la numărul de cazuri zilnice de COVID-19, raportate în București în ultimele zile că ”avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei”.

Nicolae Ciucă spune că în București este ”o problemă foarte serioasă” în privința numărului infectărilor cu coronavirus 

”În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ca atare, în ansamblul măsurilor cre s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul Bucureștiului, să fie luate măsuri în consecință”, a declarat Nicolae Ciucă.

Bucureștiul s-a apropiat, în ultimele zile, de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19

În ultimele zile Bucureștiul s-a apropiat foarte mult de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Astfel, potrivit raportării de luni, 7 decembrie, a Grupului de Comunciare Strategică, în Capitală au fost înregistrate 1.828 de cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore. Marți și miercuri, autoritățile au anunțat câte 1.946 de noi cazuri zilnice de infectare, în timp ce în bilanțul transmis joi, pentru București au fost anunțate 1.762 de noi îmbolnăviri în 24 de ore.

Rata incidenței cazurilor de infectare a ajuns, în Capitală, la 6,76 la mia de locuitori, fiind a treia cea mai ridicată din țară, după județele Constanța (6,99) și Ilfov (6,94).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *