Nicolae Ciucă despre harta prezentată la televiziunea rusă: Propagandă a regimului de la Kremlin

sursa: captura de ecran

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că prezentarea, la televiziunea rusă, a unei hărţi care indică mai multe capitale europene care pot fi atinse de armele nucleare ale Federaţiei Ruse este un element din campania de propagandă a acestui stat.

Întrebat, marţi seară, cum priveşte faptul că la televiziunea rusă a fost prezentată o hartă care indică Bucureştiul ca fiind una dintre capitalele europene care pot fi ţinte ale armelor nucleare ale Federaţiei Ruse, Nicolae Ciucă a afirmat că astfel de acţiuni fac parte din propagandă.

„Face parte din agenda de propagandă a regimului de la Kremlin. Vedeţi, este o reacţie propagandistică, după ce am văzut acţiunea loc faptică, pentru că, nu cu mult timp în urmă, Rusia a desfăşurat arme nucleare pe teritoriul Belarusului. Ca atare, faptul că există o contrareacţie din partea Alianţei Nord-Atlantice care nu se concretizează decât prin vectori care pot să întrebuinţeze şi încărcătură nucleară a creat această măsură prin care să inducă, să genereze teamă la nivelul populaţiei din Europa, ceea ce Rusia a încercat de fiecare dată, prin acţiunile sale de dezinformare de propagandă, să slăbească unitatea Alianţei Nord-Atlantice, să slăbească coeziunea Uniunii Europene”, a declarat Nicolae Ciucă, la Digi 24.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: