Nicolae Ciucă: Doresc să se întoarcă românii din străinătate, dar trebuie condiții. Să mărim ritmul de dezvoltare

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciuca
Președintele liberal Nicolae Ciucă a declarat că PNL a urmărit întotdeauna să promoveze oameni competenți, oameni dedicați profesiilor, oamenilor care au făcut ceva.

Nicolae Ciucă a evidențiat, la evenimentul de lansare a candidaților la alegerile locale ale PNL Ialomița, că agricultura este deseori asociată cu discuțiile despre subvenții, însă a subliniat că subvențiile pentru România sunt semnificative și provin de la Uniunea Europeană.

El a criticat politicienii care se concentrează exclusiv pe subvenții, subliniind importanța investițiilor în sectoarele agricole care generează valoare adăugată și contribuie la dezvoltarea economică.

În continuare, a prezentat câteva date statistice despre județul Ialomița pentru a susține argumentul său. A menționat că PNL promovează oameni competenți și dedicați profesiei, iar primarul Dragoș Soare a fost lăudat pentru eforturile sale în direcția dezvoltării județului.

Ciucă a subliniat importanța investițiilor în educație pentru dezvoltarea economică a comunității și a evidențiat inițiativele primarului Soare în acest sens, cum ar fi investiția de 40 de milioane de euro în învățământ și semnarea unor contracte pentru alte proiecte de dezvoltare în Slobozia, în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro. El a concluzionat că aceste acțiuni reprezintă angajamentul PNL față de dezvoltarea județului Ialomița.

„Toate administrațiile liberale din România, cumulat, au peste 52% din valoarea fondurilor europene intrate în România, când vine vorba de bani, unii edili vin și spun că au reușit să facă sisteme de canalizare, drumuri, dezvoltarea rețelelor de gaze și spun că au făcut ca și cum au primit banii de la nu știu cine, nu este adevărat, banii au venit de la proiecte și programe guvernamentale. Anghel Saligny, ne spunea ieri un primar: domnule președinte, asumați-vă paternitatea programului.

Nu este nevoie să o asumăm. Nu am făcut cine știe ce. Am văzut că este nevoie de finanțare pentru a continua programul acesta și să închidem ceea ce înseamnă apă, canal, asfalt în comunele din România. Toată lumea s-a sătura să audă despre asta. Asta este normalitatea” a declarat președintele liberal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: