Nicolae Ciucă: Dreptate pentru pensionarii militari. Anunțul important făcut de liderul PNL

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care plafonul de impozitare a pensiilor militare a fost ridicat de la 2.000 la 3.000 de lei. Modificarea vizează echilibrarea veniturilor pensionarilor militari, urmând modelul pensiilor contributive.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a subliniat importanța respectului și echității pentru rezerviști, declarând: „Cunosc bine greutățile și constrângerile vieții de militar și vreau respect și dreptate pentru rezerviști.” Aproximativ 200.000 de foști militari, care au servit țara de-a lungul întregii lor cariere, vor beneficia de această măsură începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

„Dreptate pentru pensionarii militari!
Cunosc bine greutățile și constrângerile vieții de militar și vreau respect și dreptate pentru rezerviști. Așa că am cerut modificarea legislației printr-o ordonanță de urgență care să ridice plafonul de impozitare a pensiilor militarilor.
Prin actul normativ aprobat astăzi în Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor Marcel Boloș, se urmează modelul pensiilor contributive, pragul crescând tot de la 2000 la 3000 lei. Astfel, aproximativ 200.000 de oameni care au stat o viață întreagă în slujba țării vor beneficia de o creștere justă a veniturilor, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.
Cadrele militare sunt supuse setului de restricții legale și îndeplinesc serviciul sub drapel, așa încât trebuie să gândim această responsabilitate în termenii unei juste compensații în timpul serviciului și după părăsirea acestuia”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: