Nicolae Ciucă: E obligatoriu să nu rămânem pasivi în faţa agresiunilor de orice tip

Nicolae Ciucă/ Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă transmite, sâmbătă, că Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor este o zi care nu trebuie să treacă neobservată sau marcată doar la nivel de statistici. ”E obligatoriu să nu rămânem pasivi în faţa agresiunilor de orice tip şi avem datoria de a ne asigura că fiecare voce este auzită şi că nicio femeie nu mai suferă”, afirmă liderul PNL.

”Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor este o zi care nu trebuie să treacă neobservată sau marcată doar la nivel de statistici. Fiecare cifră pe care o vedem în rapoarte este, în realitate, o traumă şi un strigăt pentru ajutor, pentru acţiuni şi măsuri concrete pentru a diminua acest flagel care produce suferinţă, ruşine şi răni greu de vindecat”, arată Nicolae Ciucă pe Facebook.

Liderul PNL precizează că în 2019, Partidul Naţional Liberal a iniţiat propunerea legislativă prin care agresorii să fie monitorizaţi cu brăţări electronice, iar în mandatul său de premier a adoptat hotărârea pentru operaţionalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică, un proiect care poate salva vieţi.

”Eforturile noastre comune trebuie să continue – atât la nivel de educaţie, prevenire, dar şi pentru asigurarea unui sistem de justiţie care răspunde cu adevărat nevoilor victimelor. E obligatoriu să nu rămânem pasivi în faţa agresiunilor de orice tip şi avem datoria de a ne asigura că fiecare voce este auzită şi că nicio femeie nu mai suferă. Doar împreună putem construi o societate în care siguranţa, respectul şi egalitatea nu sunt doar idealuri, ci realităţi pentru toţi membrii săi”, mai spune Ciucă în mesaj.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: