Nicolae Ciucă, despre Fabrica de celuloză din Drobeta Turnu Severin

Sursă foto: INQUAM Photos/ George Calin

Nicolae Ciucă, la fabrica de celuloză din Drobeta Turnu Severin, că este singurul loc unde mai producem celuloză în condiţiile în care avem materie primă, slavă Domnului, cât ar fi necesar nu doar pentru noi, ci să şi exportăm. Nicolae Ciucă a menţionat că, din datele de la Guvern, de la Institutul Naţional de Statistică, România, din păcate, importă peste 400.000 tone de celuloză.

Nicolae Ciucă a declarat după ce a vizitat Fabrica de Celuloză că este ”singurul combinat de celuloză şi hârtie operaţional în România”.

”Am discutat cu investitorul. Este investitor român, sunt investiţii române şi ce este foarte important, în mod deosebit pentru faptul că e singurul loc unde mai producem celuloză în condiţiile în care avem materie primă, slavă Domnului, cât ar fi necesar nu doar pentru noi, ci să şi exportăm. De altfel, am aflat că aici, parte mică rămâne pentru România şi că este o cantitate mare care merge la export, ceea ce ne ajută în compensarea balanţei de deficit comercial”, a precizat liderul PNL:

Nicolae Ciucă a menţionat că, din datele de la Guvern, de la Institutul Naţional de Statistică, România, din păcate, importă peste 400.000 tone de celuloză.

”Aici, acum se produc 80.000 tone de celuloză anual şi, probabil, o echilibrare se va produce în momentul în care va funcţiona la capacitate completă, vor da drumul la această linie, care este o investiţie nouă şi să ajungem undeva la 250.000t. Atunci, să zicem că se echilibrează, deşi tot vom importa peste 100.000t de celuloză. Chestiunea aceasta, pentru mine a rămas oarecum în memorie, pentru că mi se pare destul de greu de acceptat ca având atât de multă materie primă, să nu reuşim să ne producem strictul necesar şi să fim în măsură să rebalansăm acest deficit comercial prin exporturile pe care le putem face”, a subliniat preşedintele PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: