Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să prezinte un plan la Comisia Europeană, pentru reducerea deficitului bugetar

Sursa foto- x

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, despre discuţiile din şedinţa coaliţiei privind măsurile fiscale că Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie, la Comisia Europeană, pentru reducerea deficitului bugetar, fiind vorba de două opţiuni, pe 4 ani şi pe 7 ani. El a precizat că s-a decis că inisterele trebuie să vină cu măsurile până la 1 septembrie.

”Am discutat în coaliţie, este vorba despre măsura prin care Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie, la Comisie, astfel încât să rexulte măsurile pentru reducerea deficitului bugetar, fiind vorba de două opţiuni, o opţiune pe 4 ani şi o opţiune pe 7 ani. În acest moment, la coaliţie s-a luat decizia ca Ministerul de Finanţe, împreună cu ministerul Fondurilor Europene şi ceilalţi membri ai guvernului (..) să vină cu aceste măsuri până la 1 septembrie”, a spus Nicolae Ciucă, la Parlament.

El a precizat că ”scăderea anuală a deficitului cu aproximativ 0,7% permite ca în interiorul bugetelor anuale să se păstreze în continuare această evoluţie a investiţiilor, pentru că este singura soluţie prin care putem să continuăm”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: