Nicolae Ciucă, un program prezidențial de dreapta, centrat pe individ, clasa de mijloc și familie

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă
La câteva zile după evenimentul anost, în care Marcel Ciolacu a citit un  program de premier, deși candidează la președinție, candidatul PNL Nicolae Ciucă dă clasă contracandidatului de la PSD, lansând o viziune prezidențială de dreapta. 
După confuzia de roluri a lui Ciolacu, care nu înțelege atributele președintelui, Nicolae Ciucă își prezintă viziunea asupra funcției prezidențiale și viitorului României. Cine se temea că în campanie nu vor fi dezbateri pe program, acum poate sta liniștit. Președintele PNL Nicolae Ciucă lansează un program prezidențial de dreapta în contrast cu principalii săi contracandidații.
Marcel Ciolacu a prezentat un proiect de premier din care au lipsit capitole importante precum justiția, mediul de afaceri, iar referirile la ariile de competență ale președintelui au fost cel mult superficiale. Lasconi nu are niciun fel de program. Simion speră să păcălească alegătorii cu chestiuni populiste și promisiuni false, care n-au nicio legătură cu un președinte. Iar Geoană s-a izolat într-un colț al dezbaterii unde pare că vorbește singur, în timp ce procentele i se topesc.
Lansarea lui Nicolae Ciucă ne oferă șansă să ne întoarcem la dezbaterea care contează: aceea despre viziune și program, pentru că asta așteaptă românii de la un președinte. În viziunea lui Nicolae Ciucă, democrația, libertatea și statul de drept ocupă un loc central, alături de preocuparea pentru clasa de mijloc și mediul de afaceri. Acestea au lipsit aproape cu desăvârșire din programul președintelui PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: