Nicolae Ciucă, în vizită la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii Iaşi

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, unde a vizitat noua clădire a Unităţii Primiri Urgenţe, că este păcat să existe o asemenea dotare, dar să nu existe personal suficient care să deservească această unitate.

Nicolae Ciucă a aflat, în timpul vizitei la spitalul ieşean, că nu există suficient personal, după ce Unitatea Primiri Urgenţe a fost extinsă. Noua clădire UPU va începe să funcţioneze peste câteva săptămâni, construcţia fiind terminată.
Ciucă s-a arătat mirat de această situaţie, spunându-le celor din conducerea spitalului: “Este păcat să aveţi o asemenea dotare, dar să nu aveţi personal“.
Şefii unităţii medicale, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, au precizat că s-au făcut mai multe memorii la Ministerul Sănătăţii, dar că deocamdată acestea nu au fost luate în considerare.
Nicolae Ciucă a spus că a vizitat Spitalul de Copii din Iaşi şi când era premier şi că demersul construirii unei noi clădiri pentru UPU este unul important, care răspunde aşteptărilor cetăţenilor din zona Moldovei.
“Din ce am înţeles, este singura unitate de acest fel din Moldova. Faptul că reuşesc să dezvolte, nu doar să modernizeze UPU şi să îi dea dimensiunea şi capacitatea pentru tratramentul unui număr cât mai mare de copii este un lucru cât se poate de benefic. Există o colaborare şi cu Republica Moldova, iar cazurile de urgenţă de dincolo de Prut sunt trimise aici la Iaşi“, a arătat Nicolae Ciucă.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: