SURSE Ciucă, întâlnire cu Ursula von der Leyen. Președintele PNL a militat pentru integrarea deplină în Schengen

Sursa: Facebook

Președintele PNL, Nicolae Ciucă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen s-au întâlnit astăzi în cadrul Congresului PPE de la București.

Potrivit surselor PS News, președintele PNL Nicolae Ciucă a militat pentru susținerea integrării depline în spațiul Schengen a României, cât mai curând posibil.

În cadrul întrevederii, Ursula von der Leyen a apreciat măsurile luate de România în vederea protejării frontiere externe.

Nicoale Ciucă a reiterat angajamentul României de implementare a tuturor măsurilor din PNRR în vederea continuării obțineriii tranșelor din PNRR cât mai repede posibil si s-au evidențiat progresele la nivel tehnic.

Despre Republica Moldova, Nicolae Ciucă a subliniat nevoia integrării rapide a deciziei luate în unanimitate de integrare a Republicii Moldova și Ucrainei și a salutat decizia luată săptămâna aceasta pentru stabilirea cadrului  de negociere. De asemenea, președintele Nicolae Ciucă a întărit angajamentul ferm de susținere a Ucrainei.Ursula von der Leyen a apreciat în mod deosebit tot sprijinul oferit de România Ucrainei și faptul că am fost acolo din prima zi oferind tot suportul poporului ucrainean.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: